måndag 31 juli 2017

Vi startar imorgon!!!

   Den här post skulle se ut så här:

   Kära familjen, vänner, kompisar och bekanta, samt alla ni , som följer bloggen men som vi inte (än) känner personligen, vi vill säga hejdå med den här post.

   Imorgon, tidigt på morgonen börjar våran resa till Australien och om fyra dagar ska vi sätta oss på cyklar och börjar trampa genom öknen. Under minst en månad kommer vi att befinna oss utanför mobiltäckning samt utan tillgång till internet, ström och alla bekvämligheter som har med modern civilisation att göra. Därför blir det tyst här på bloggen. Vi kommer att ha med satelittelefon för att kunna kontakta omvärlden vid nödfall och vi ska sätta på den en gång per dag, under kvällen. Och här ber vi Er: låt oss veta att ni inte glömmer om 2 cyklister och att ni hejar på de och gör något åt detta att vi ska inte känna oss ensama mitt i öknen – SMSa till oss! Varje kväll kommer vi att vänta på textmeddelande och varje dag på resande fot kommer att öka deras värde för oss. Snälla, glöm inte att skriva under de, så att vi vet vem har skickat meddelande eftersom i annan fall kommer vi inte kunna veta vem är avsändare! Här kommer länk till sida där man kan skicka SMS inom Iridium nätvärk och genom den kan ni skicka de gratis. Vi har telefonnummer: +881641415993. Kom ihåg att ni får inte använda svenska bokstäver. Hoppas att ni inte tappar lust att skicka de trots att vi inte kommer att besvara de direkt eftersom vi måste spara på batteri och ska kan inte ha telefonen på hela tiden.

   Under resan genom Canning Stock Route kommer vi att skriva dagbok som sedan blir publicerad på bloggen, tillsammans med vackra bilder. Vi hoppas att det blir något att skriva om och att våran långvarig tystnad bara kommer att öka Eran nyfikenhet.

   Med det här post slutar vi. Förberedelser som har tagit över 2,5 år är färdiga och närmaste dagar kommer att visa hur effektiva har de varit. Jag är optimistisk och ser framemot äventyret som väntar oss bakom hörnet...

Vi ses!

   Tyvärr har det blivit annorlunda :(. Mitten på maj har vi anlitat Polska Posten (svensk Postnord) och skickat till Halls Creek fyra paketer med mat och större del av utrustning. Enligt de skulle det ta mellan sex och åtta veckor, alltså vi hade tre veckor marginal. Nu är vi förkrossade eftersom det visade sig att marginal var inte tillräcklig. Enligt den information som vi har fått nu, förväntat leveransdatum till Halls Creek är 25e augusti. Det betyder att nästan 3 års period med enorma och noggranna förberedelser kommer att blir helt onödigt. Vi kommer inte att genomföra våra planer och förverkliga drömmar. Det behövs så lite för att göra sönder något, som var så nogrann planerat under en lång period. Om det inte händer mirakel som vi fortfarande tror på, så en sak är säkert - Piotr pga. familjen och jobbsituation måste glöma att cykla genom CSR. Hur det kommer att bli med mig - vi får väl se. Under närmaste dagar kommer vi att ta beslut. Än så länge bestämde vi att flyga till Australien, enligt tidigare plan och på plats kommer vi att tänka hur gör vi vidare. Vi är så jäkla förbannade! Det är allt just nu. Om vi lyckas få tillgång till dator och internet i Halls Creek så ska vi försöka informera er om aktuellt läge och våra beslut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar