måndag 24 april 2017

Premiärcykling på tjockisen

   Senaste lördagen var det äntligen dags för att cykla första runda på min nya fatbike. Vilken upplevelse!

   Det var varierande underlag - både asfalt, skogsstigar, SM-bana 2016 & 2017 för MTB i Värnamo och även vild skog och ni som kan vägen till Trollstenen utanför Tånnö vet vad jag skriver om: naturstenar, rötter, massa träd, mossa osv...

Trollstenen & Piotrs cykel

   Cykel presterade fint och jag hängde med relativt bra med tanke på motvind, tuff terräng  och 10kg last i cykelväskor. Att monster som har däck med dimension  26"/3.8" rullar fint som rysk tank på ojämn mark är ingen överraskning, men jag var mycket positivt förvånad över köregenskaper på asfalt. Det gör att jag är positivt inställd till Vätternrundan som är redan om knappt 2 månader.

   Alla komponenter får beröm från mig, de fick under cyklingen massa vibrationer som konsekvens av ojämn underlag samt stöttar i samband med små hopp :p. Även cykelväskor från Crosso satt fast som ihopsvetsade till cykel och de får med en bra betyg.

   Nu ser jag framemot proffesionelt bike-fit, som jag ska ha snart hos våran sponsor Omni-Fysio. Killar kommer att finjustera cykel med tanke på att förbättra ergonomi och förebygga eventuella skador. Sedan blir det bara lättare att cykla :)

Stor tack till er för hjälp med att förverkliga drömmar

torsdag 13 april 2017

Lokal tidning i Polen har skrivit om oss.

   Jag vet att det finns personer, som kan polska och följer svensk version av blogg. Det finns kanske några som vi lära sig polska? För alla er intervju med mig i lokal tidning "Nowiny".

   Artikel har hamnat på samma sida som annons om välgöringsevent för Berenika, som vi också stödjer genom cykling. Mer om det här.

torsdag 6 april 2017

"Gör det själv" dagen

   4e april, dagen innan min 39e födelsedagen har kommit cykel. Idag skruvar jag ihop den. Oj, vad jag har längtat efter den dagen... :).
    Fler bilder och sammanfatning av första cykelträning på tjockisen kommer snart.

måndag 3 april 2017

Vi har en tredje!!!

   Eller, skulle jag kanske skriva mer korrekt: Vi har den tredje... dagen i april, så det är dags att erkänna en prima aprilis skämt. Tyvärr  P3 är inte våran samarbetspartner, trots att vi skulle önska detta. Vi letar inte heller efter tredje person till sällskap så snälla skriv inte till oss mer om detta ;). Ärlig sagt antal personer som har mailat till oss angående deltagande i cykeläventyr är 0 (bokstavligen: noll). Har alla varit säkra på att det var en skämt? Jag tror det för att det är svårt att tänka, att det är inte finns våra läsare, någon som skulle vara så galen att ta den risk... Utebliven respons från alla de tjejer från punkt 2. tolkar jag som personlig förlust och jag är helt enkelt ledsen :)

lördag 1 april 2017

Vi cyklar med P3!!!

   Igår på eftermiddag har vi fått information att P3 (Polsk Radio Program 3) som fyller 50 år ska också vara en av aktörer, som stödjer våran äventyr. Eftersom jag är deras trogen lyssnare sedan mer än 30 år tillbaka, så vände jag mig med förfrågan om de kan vara medialt sponsor. Det tog lite tid men till slut har de tackat ja både för att ge ekonomisk stöd och medialt marknadsföra oss. Vi ska vara skyldiga att rapportera live från öknen några minuter varje dag genom satellit telefon och de ska sända detta i program VÄLLKOMMEN TILL P3. Vi är väldig glada och stolta att en så stor radiostation som hörs hos flera miljoner lyssnare har tackat ja, litar på oss och ger möjlighet att vara med i mediavärlden.

http://www.polskieradio.pl/9,Trojka

   De ställde en viktig krav som vi är tvungna att acceptera och uppfylla inom kort. Alltså eftersom det är P3, så vi måste också vara tre. Det är inte så mycket men ändå! Tredje person fyra månader innan resa? Vi har inte bland vara bekanta personer som kan ta så mycket ledig, förberedda sig så fort. Därför vänder vi oss till Er kära läsare och ber om hjälp att hitta en lämplig person. Tänk på detta (kanske just du vet inte vad du ska hitta på i augusti och september...) och sprid gärna vidare den här post så att den ska komma till så många personer som möjligt. Kanske vi hittar någon som vill? Självklart sponsorer har lovat att täcka alla kostnader som gäller utrustning, mat, transport och vi ska bara välja bland kandidater. Eftersom vi har inte mycket tid på oss så ska vi inte gnälla, vi har bara några krav:

1. Man!
2. Eventuellt Bear Girl (Kamila Kielar), Renata Chlumska eller Jenny Rissveds som inte utesluter punkt 1.
3. Max 40 år (vi gör undantag för Renata Chlumska).
4. Max vikt 90 kg eftersom man måste ha mycket vatten med sig och fortfarande kunna cykla i sanden (här ska vi vara stenhårda och ska inte kompromissa så om någon av kvinnor ovan har slarvat med träning så ska ni jobba stenhård nu).
5. Dokumenterat erfarenhet som gäller cykling, vi menar både cykelresor, servis och underhållning.
6. Baskunskap i engelska och Manyjilyjarra.
7. Humör och trevlig sällskap ser vi gärna hos kandidater.
8. Gärna specialkunskap i någon ämne som ska vara användbar under sånt resa (tex. hitta vatten i öknen, krydda och tillaga ormar vid brasa, ändra väder ;)).

   Som jag har skrivit innan vi har inte mycket tid så vi kommer att välja någon omgående.

  Förslag tillsammans med tel. nr, e-mail, några ord om sig själv skicka gärna till mahawatar(at)gmail.com. Vi ska informera vem vi valde under närmaste dagar.

Vill du uppleva livets äventyr? Skriv till oss!!!