onsdag 22 mars 2017

Haute couture

   Idag blir det bara en kort presentation av T-shirt som marknadsför vårt äventyr. Gillar ni den? Om ni gör det, så snart ska jag visa mig själv, hur bra jag ser ut när jag har den på... Det blir inte så svårt, eftersom om man är vackert så ser man bra ut i vilken plagg som helst... :D

söndag 12 mars 2017

Vi ska cykla för Berenika

   Det är min mest personlig post hittills.

- Piotr, varför vill du göra detta? - Oftast när mina bekanta ställer den fråga (det händer oftare senaste tiden) väljer jag en av de svaren:

-Det är 40-års kris.
-Jag vill testa mina krafter.
-Om inte nu så när? Jag vill göra något jag minns hela livet.
-Jag hörde att Australien är så vackert.

Jag har några svar till, men de har ungefär samma ton. Ni måste erkänna att när ni läser de svaren så har ni känsla, att jag har ganska egoistisk inställning. Om man vet också att jag har en underbar familj, som jag kommer att lämna under 50 dagar så kan ni bara starka upp era misstankar som gäller min inställning.

   Sedan länge tillbaka har jag funderat över en sak. Kan jag hjälpa någon i samband med den ovanliga resan? Jag har tänkt både på organisation och enskilda personer som skulle behöva stöd mer än vi. Igår bestämde jag mig - vi ska försöka hjälpa Berenika Borkowska som är dotter till min kompis från gymnasieklass.
 

   Berenika har medfödd ryggmärgsskada. Hennes föräldrar spenderar hela sin tid och resurser för att hon ska kunna gå själv någon gång. När jag berättade till Marcin om min idee så tvekade han inte en minut och vi bestämde tillsammans, att vi ska ge hälften av insättningar från privata personer (från er kära läsare) till rehabilitering och dyra operationer som väntar snart på den lilla modiga flickan.

   Vill ni veta mer om Berenika? Ni är välkomna att kolla här @pomagamyberenice.

Hur kan man göra betalning? Mer information hittar ni här.

Vi räknar att Ni hjälper till och tackar i förhand för det!

Berenika liksom vi, ocksa älskar cyklar!

onsdag 8 mars 2017

Mål: att göra australiesinska öknar gröna.

   Det var sent eftermiddag, fredag före vecka sedan. Jag kom tillbaka från jobbet och då väntade på mig stort paket.


   Självklart visste jag vad som ska vara inne men det har inte minskat min nyfikenhet eftersom jag visste inte vilken färg det skulle vara på produkter som var där inne. Det var stor frågetecken.


   Efter borttagning av plast öppnade jag paketet och fick syn på fräsch grön färg som hade två kompletta uppsättningar av cykelväskor som gav oss Crosso från Bialystok i Polen.

Mina barn. I paketet fanns bara cykelväskor...

   De är läckra, robusta och passar perfekt på min tjockis-cykel och den färg... Förmodligen kommer det blir det det enda gröna färgen som vi kommer att se under drygt en månad cyklande genom torra, solbrända och uttorkade australiesinska ödemarken. Med andra ord: vi kommer att köra in lite liv och uppfräschande. En gång till tackar vi Crosso och lovar att rapportera efter resan hur klarade sig väskor under cykeläventyr.

tisdag 7 mars 2017

Vinter ger oss ännu mer snö och sponsorer pengar...:)

   Vi sänker inte tempo som gäller förberedelser inför cykeläventyr och det som gör oss glada är att det ökar antal företag som vill hjälpa oss. Under senaste dagar började vi samarbete med Orto-Pes som specialiserar sig inom ortopedteknik samt försäljning och rådgivning inom hjälpmedel. Vi rekommenderar att titta under flick 'Sponsorer' eller besöka deras hemsida för att veta mer om företaget och göra sig bekanta med deras intressant utbud.

https://ortopes.pl/