torsdag 8 september 2016

Bara fatbike räcker inte...

   Trots att cyklar som vi ska använda på CSR tillhör de bästa i  världen som gäller kvalitet samt  hållbarhet och trots att mängden av bagage vi ska begränsa till minimum så finns det ändå inte en chans att vi får med oss allt bara på fatbikes. Jag menar framförallt vatten som vi måste transportera i stora mängder med oss på grund av avståndet mellan brunar som innehåller vatten räknas ofta i hundratals kilometer. Som gäller mat så kan vi ta med oss allt vi behöver men det är på grund av det blir pulverkonsistens. Men än så länge finns det ingen som har uppfunnit  pulvervatten. Därför ska vi ha 4 10L säckar var och deras innehåll räknar vi att ska räcka till ca. 3-4 dagar. Vi ska fylla på de när vi bara ska ha tillfälle för det. Tyvärr deras vikt tillsammans med annan utrustning, själva cykel och oss själva kommer gör att det blir omöjligt att cykla i svårt terräng. Cyklar skulle sjunka i sanden och även otroligt breda däck skulle inte kunna hjälpa.

   Därför till vattentransport kommer vi att använda beprövad patent alltså den enda i världen enhjuliga släpvagn av märke Extrawheel som kommer ha helt ny konstruktion anpassad individuellt för våra fatbikes. Vi kommer att våra alltså de första brukare och testpiloter för de speciellt designade från A till Z släpvagnar till just de allt mer och mer populära "tjockisar".

http://www.extrawheel.com/sv/4/

   Som själva namnet säger så släpvagnar som ska utrusta oss våran sponsor med har 2 funktioner:

1. Transportera bagage (vatten i våran fall).
2. Att vara en donator för cykeldelar, varje släpvagn från Extrawheel är alltså gjord på en hjul som är exakt kopia på hjulet som vi ska ha på vara cyklar.

Jag behöver inte skriva hur viktig det är i sånt svårt och krävande terräng där kan hända med hjul vad som helst och till närmaste cykelverkstad är flera tusen kilometer? Därför just här vill vi TACKA HJÄRTLIG till företag Extrawheel som också har blivit nästa partner till våran expedition genom att de har gett oss 2 helt fantastiska släpvagnar som kommer göra att vi ska känna oss mycket tryggare där lång ifrån civilisation. Vi rekommenderar att kika in under fliken 'Sponsorer' där ni kan hitta information om Extrawheel men också kan ni göra det genom att besöka deras hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar