torsdag 8 september 2016

Bara fatbike räcker inte...

   Trots att cyklar som vi ska använda på CSR tillhör de bästa i  världen som gäller kvalitet samt  hållbarhet och trots att mängden av bagage vi ska begränsa till minimum så finns det ändå inte en chans att vi får med oss allt bara på fatbikes. Jag menar framförallt vatten som vi måste transportera i stora mängder med oss på grund av avståndet mellan brunar som innehåller vatten räknas ofta i hundratals kilometer. Som gäller mat så kan vi ta med oss allt vi behöver men det är på grund av det blir pulverkonsistens. Men än så länge finns det ingen som har uppfunnit  pulvervatten. Därför ska vi ha 4 10L säckar var och deras innehåll räknar vi att ska räcka till ca. 3-4 dagar. Vi ska fylla på de när vi bara ska ha tillfälle för det. Tyvärr deras vikt tillsammans med annan utrustning, själva cykel och oss själva kommer gör att det blir omöjligt att cykla i svårt terräng. Cyklar skulle sjunka i sanden och även otroligt breda däck skulle inte kunna hjälpa.

   Därför till vattentransport kommer vi att använda beprövad patent alltså den enda i världen enhjuliga släpvagn av märke Extrawheel som kommer ha helt ny konstruktion anpassad individuellt för våra fatbikes. Vi kommer att våra alltså de första brukare och testpiloter för de speciellt designade från A till Z släpvagnar till just de allt mer och mer populära "tjockisar".

http://www.extrawheel.com/sv/4/

   Som själva namnet säger så släpvagnar som ska utrusta oss våran sponsor med har 2 funktioner:

1. Transportera bagage (vatten i våran fall).
2. Att vara en donator för cykeldelar, varje släpvagn från Extrawheel är alltså gjord på en hjul som är exakt kopia på hjulet som vi ska ha på vara cyklar.

Jag behöver inte skriva hur viktig det är i sånt svårt och krävande terräng där kan hända med hjul vad som helst och till närmaste cykelverkstad är flera tusen kilometer? Därför just här vill vi TACKA HJÄRTLIG till företag Extrawheel som också har blivit nästa partner till våran expedition genom att de har gett oss 2 helt fantastiska släpvagnar som kommer göra att vi ska känna oss mycket tryggare där lång ifrån civilisation. Vi rekommenderar att kika in under fliken 'Sponsorer' där ni kan hitta information om Extrawheel men också kan ni göra det genom att besöka deras hemsida.

onsdag 7 september 2016

Förberedelser är i full fart.

   Många av er frågar mig: "Hur går det för er?". Svaret är: "Det går bra men det skulle kunna vara bättre". Jag ska skriva nedanför vad jag menar med det.

   Vi har påbörjat träning eftersom precis om ett år är vi mitt i öknen och kämpar mot sand och vara svagheter. Vi vaknar tidigt och tränar under konstiga för vanliga människor tider. Anledningen är att vi vill inte att genom våran träning missar vi att umgås med vara kära barn och hustrun men också för att ställa om biologiska klockor och vänja kroppen till ansträngning tidig på morgonen eftersom pga höga temperaturer mitt på dagen så ska vi cykla större delen av CSR just på morgonen.

   Vi tränar inte bara på cykel men också muskelgrupper som kommer blir utsatta för långvariga belastningar under cyklingen. Vi är inte typer av personer som tar selfie under träning eller uppdaterar status genom att skriva hur mycket vi lyfter eller hur snabb vi cyklar och därför kanske många funderar hur går det för oss. Det går bra alltså, vi tappar onödiga kg och muskelkonturer börja synas bättre liksom blodkärl med, hoppas bara att det är inte åderbråck ;)

Pappaledighet dagar är inte lediga från träning

   Det skulle kunna vara bättre...

  Vi fortfarande letar efter företag och privatpersoner som skulle vilja hjälpa oss med expedition och jag vill fråga er om stöd en gång till. Läs gärna mer om det i en av de senaste inlägg på startsidan och kolla gärna under fliken 'Sponsorer' och 'Tack' vem har redan hjälpt oss.

   Snart kommer fler detaljer som gäller expedition...

   Ha det gott!