lördag 24 juni 2017

Vi var de första!

   Minns ni den här post? Förmodligen några av er gör det. Då vet ni alltså att föra fredag och lördag (vi startade 20:56) hade vi cyklat på våra fatbikes runt Vättern.

Strax innan starten

   Vädret var underbart och det var så skönt att cykla.


   Tiden kanske inte är imponerande (18 timmar och 47 minuter inkluderat alla pauser), men som jag skrev i titel var vi de första. Självklart inte de första i målet men första i femtiotvå år gammal hostoria av världens största cykeltävling,  som lyckades att göra det på tjocka cyklar.

Pionjär - han har deltagit i alla 52 Vätternrundor!
 
   Under tiden vi cyklade både publiken och cyklister visade till oss stöd, peppade, och sagt massa varma ord, den respons gav oss vingar och motiverade till att trampa mil efter mil.

Maten på vägen
  
   Intresse som vi väckte, resulterade med tre artiklar i olika tidningar och här har ni en av de artiklar, som var skriven några dagar senare.


   Cyklar klarade sträckan utan några problem. Självklart deras rullmotstånd var några gånger större än den som har racer och därför hade vi så roligt när vi ofta cyklade om hela grupper med cyklister på läckra racer maskiner och oftast hände det på uppförsbackar :). Deras cyklar vägde minst dubbel så lite som våra och hade fyra gånger smalare däck.

 Bankarydsbacke - enligt många den värsta backe på Vätternrundan
(Fler filmer från Vätternrundan här).

   Till slut vill vi tacka våra två kollegor fran teamet, Wojciech Rycman och Marcin Orlowski för stöd under cykelturen. Utan er som vindskydd där framme, skulle det vara mycket tuffare för oss. Bra jobbat killar!

Mål!

Vi lyckades - vi är mycket glada!