torsdag 23 februari 2017

Glada nyheter.

   Med glädje vill jag presentera till Er en ny samarbetspartner. Till sponsorgänget har kommit in första företag från sjukvårdsbranschen och närmare sagt väletablerad sjukgymnastmottagning Omni Fysio som drivs av mina yrkeskollegor. Trots att både de och jag gör våran jobb på bästa sätt vi kan så har jag faktiskt en känsla att jag skulle kunna lära mig mycket från de killar. Om ni vill läsa mer är ni välkomna att kolla under 'Sponsorer' eller gå in på deras hemsida.

http://www.omnifysio.com/

måndag 20 februari 2017

Allt är klar...

... nästan... Men vi tar en sak i taget...

   Det är nästan tre månader sedan jag gjorde min sista post. Jag vet, ni kanske tänker att jag missköter mig. Även om det ser ut så måste ni veta att det är annorlunda i verkligheten! Informationsbrist från fronten är inte tecken på att det händer ingenting intressant. Tvärtom, det händer väldig mycket just nu. Våra förberedelser har kommit in i näst sista fas (efter den har vi kvar bara logistik som gäller att packa och skicka baggage), och det medför att vi är tvungna att hålla många bollar i luften och samtidig ha tid för andra saker som har med familjen, jobbet och vardaglig liv att göra. Därför är det så svårt att hitta tid för att skriva nedanstående post. Jag ska inte skriva längre förord men går direkt till snabb rapport som gäller viktigaste fakta.

   Vi är nästan färdiga med utrustning som i min fall har 154 positioner. Jag räknar tex. "första hjälp väskan" som 1 position utan att räkna separat alla saker som är inne. Det är alltså ganska många grejer. Om vi bortse från det att Piotr har inte fått sin cykel än så saknar vi max 2o artiklar till som vi måste köpa av olika anledningar senare dvs några dagar innan vi flyger (tex. solkräm med filter eller laddning av  satellittelefon), eller så ska vi köpa de i Australien (tex. toapapper eller mat). Höjdpunkten som gäller komplettering av utrustning var söndagen 11e december och besök hos Velove där jag äntligen har hämtat min "tjockis". Sedan dess står den hemma i biblioteket på representativ plats där jag gör små men nödvändiga justeringar på honom. Under mars månad väntas ytterligare en resa till Velove där vi ska göra lite modifikationer av ursprunglig konfiguration och under samma utflykt ska jag besöka Bialystok där sin huvudkontor har Crosso som ska ge oss cykelväskor.

Min Surly Wednesday

   Under månadsskifte januari/februari har vi haft fullt upp med att ordna visum, tillstånd för att kunna cykla genom Canning Stock Route (man behöver 2st. från två olika organisationer en för att cykla mellan brunnar 16 och 39 samt en för sträckor mellan brunnar 5 och 15 & 40 och 51.), bussbiljetter från Darwin till Halls Creek och till slut själva flygbiljetter. Allt detta har vi lycklig klarat! Tro mig, man kan få huvudvärk när man ska jämföra, analysera, konsultera genom Östersjön fram och tillbaka, boka och synkronisera alltihop. Till slut har vi en resplan som ser ut så här:

 2017-08-01 Warszawa 9:50 - Köpenhamn 11:10
(självklart Piotr flyger inte från Warszawa men han åker tåget till Köpenhamn och vi träffas på Kastrup flygplatsen)
2017-08-01 Köpenhamn 12:30 - Singapur 6:30 +1
2017-08-02 Singapur 8:30 - Darwin 14:45

I Darwin övernattar vi och 3 augusti kl 7:25 sätter vi oss i Greyhounds bussen som efter cirka 15-16 timmar kommer till Halls Creek - liten samhälle som är startpunkten för själva cykelresan. Om allt kommer gå enligt våra planer så efter 7 veckor vi ska börja i Perth våran hemresa enligt planen nedan:

2017-09-18 Perth 17:10 - Singapur 22:35
2017-09-18 Singapur 23:50 - Köpenhamn 6:25 +1
(här säger jag hejdå till Piotr som tar tåget hem till Värnamo)
2017-09-19 Köpenhamn 8:00 - Warszawa 9:20


    Till slut vill jag skriva om otrevlig händelse som inträffade mig förre vecka sedan. Efter jag har räknat kostnader för att hyra satellittelefon (vid maxrabatt 52 dagar x 17,50 PLN/dag =910,00 PLN netto) har jag kommit fram till att det är bättre att köpa begagnad telefon för 1.000,00 PLN + moms (hyra och köpa begagnad gör man ändå hos samma företag SupraSAT från Kielce) än att hyra och när vi kommer tillbaka sälja den för minst 500,00 PLN. Jag har spikat detaljer och väntade på försändelse. När efter några dagar kurier från DPD levererade paketet, hans skick vaknade mina misstankar.


Jag bestämde mig att fotografera hela processen som heter "öppna paketet" Det visade sig var bra beslut eftersom i paketet fanns allt förutom telefonen. Någon har stulit aparat. Som tur avsändare har försäkrat rätt bra försändelse. Tyvärr stulen exemplar var den enda som SupraSAT hade till salu. Vi har alltså 2st laddare (vanlig och en till bilen), väska, extrabatteri och även antennen som var nedmonterat och tjuven visste inte att satellittelefon har en ganska stor antenn som man skruvar loss under tiden man transporterar telefonen. Vi har bekymmer i alla fall och vi hoppas det blir snart löst eftersom mycket trevlig och kompetent Lukasz Zaborowski från SupraSAT har blivit väldig upprörd över situation som uppstod och lovade att hjälpa oss på bästa sätt utan att vi förlorar pengar. Andrahands marknad för sånt utrustning egentligen inte existerar därför kan det blir svårt att hitta andra lika bra tillfälle att köpa telefon. Om ni skulle hitta någonstans i webvärlden begagnad satellittelefon Iridium 9505A i prima skick men utan antenn och väldig billig ber jag er om kontakt med mig. Nedanstående bild visar telefonen dagen innan den blev skickad till mig.

Stulen Iridium 9505A