söndag 3 april 2016

Jag lyckades!


      Jag (Marcin) har trampad på cykel genom hela CSR! Från Halls Creek till Wiluna. Än så länge gjorde jag det på träningscykel ( motionscykel med möjlighet att programmera in GPS-spår som simulerar motstånd som gäller höjdskillnader på just enskild sträcka) men alltid något! Självklart motsvarar det inte svårigheter som medför cykling på sanden och extra last som man har med sig.
Det var inte solig, inga jobbiga flugor , vasa taggar. Efter träning behövde jag inte sätta ihop tältet eller plocka ved till brasan och äta liten middag. Jag kunde äta hur mycket jag behövde, duscha och lägga sig i min egen säng.Trots det kände jag viss del av kommande ansträngning som väntar oss nästa år.
    Jag beräknar (bortse från alla "bekvämligheter" som man får på köpet när man reser genom öknen i Australien men om man fokuserar bara på fysisk ansträngning) att belastningar som jag har varit med om genom de knappt 1700km motsvarar ca 1/4-1/5 del av detta som väntar oss i verkligheten. Jag resonerar så eftersom tid, genomsnitt hastighet eller förbrända kalorier multiplicerade eller delade gånger 4 ger ca. samma värde som hade Mateusz och Jakub under sina resor. Till exempel min genomsnitt hastighet va 33,3 km/t och om man delar det på 4 så får man 8,4km/t och det är samma hastighet som har cyklister på Canning Stock Route. Min energetisk bilans som var 37000kcal multiplicerat gånger 4 ger 148000.Om vi räknar att 9000kcal motsvarar minus 1kg vikt så får vi -16kg och det är ungefär lika mycket som våra företrädare har minskad sin vikt under cyklingen. Alltså, första steget är gjord...




Jag har cyklat ändå fram till Wiluna!
 


Lite statistik


 


Nästa vecka planerar jag experiment på människa och kommer att berätta om den efteråt.

Vi börjar också komplettera nödvändig utrustning som jag ska presentera och skriva lite mer om i en av nästa inlägg.

Det är alla nyheter från frontlinjen.