lördag 19 mars 2016

Det börjar hända något mer...

   Som de flesta äventyrar kunde inte våran blir verkligheten utan stöd av människor med bra vilja och generösa företag eller institutioner. Därför har vi redan tillfrågat flera företag och fortfarande gör det. Det är tiotal firmer som vi kontaktade angående samarbete eftersom vi vill ta del av deras utbud som gäller utrustning men också minst lika många som inte har någon direkt  relation till frilufts-idrottsindustri men pga deras tidigare engagemang inom idrott och framförallt cykling är de kända för det .Det är både affärer med specialiserad utrustning, kläder ,mat, men också logistiska firmer och försäkringsbolag.
  
    Med ärlig glädje och samtidig rejäl positiv förvåning har vi observerat relativ stor och positiv respons med tanke att vi är amatör er inom den område. Jag kan inte säga att det är massor av erbjudanden men faktisk några stora, seriösa och väletablerade företag har hört av sig till oss och har erbjudit sin stöd.

   Alltså med stor glädje vill jag nämna här nedan de som vi har redan kommit överens om konkreta former av stöd:




 
                                         http://www.skalnik.pl/







http://www.bikeman.pl/




                                                                                                                                                                               
http://lyofood.pl/
För mer information angående våra välgörare är det bara att titta under Sponsorer längst upp i meny. Samtidig varmt rekommenderar att klicka på länkar för att veta mer om de och kanske till och med ta del av deras erbjudande.

fredag 4 mars 2016

Första provcykling



Lördagen 27 februari besökte jag cekelföretag Velove i Warszawa som är en av 2 auktoriserade försäljare för fatbikes Surly som vi ska ha med oss när vi ska cykla genom Canning Stock Route.Efter 3 timmar lång samtal med väldig trevlig och kompetent som gäller cyklar kille vid namnet Kacper måste jag bekräfta att det som de skriver på sin hemsida stämmer överens med verkligheten:

"Velove är mycket mer än cykelaffär. Velove är cykel märke, social nätverk ,logistik, .Vi skapar cyklar, vi gör de från grunden, vi designar ramar, cykelkläder och komponenter. Vi säljer endast beprövade och rejäla produkter"

Inte riktig min storlek men det är SURLY PUGSLEY i alla fall


Min besök hade som mål att fatta beslut som gäller modell, ramstorlek, däck och några andra små detaljer. Jag visste inte att i samband med diskussion om ovannämnda saker kommer jag att få kunskap om förberedelse inför expedition och här menar jag inte bara cykel utrustning men också andra aspekter. Kacper gärna delade med mig sin enorm kunskap och erfarenhet. Jag hoppas att det är många timmar av spännande samtal framför oss och hoppas på att det blir just Velove som ska lägga fram den bästa erbjudande som gäller cyklar och deras individuell anpassning till expedition och samtidig kommer blir en av vara samarbetspartner.